Miért kell nekünk mindig ilyen sokat vezetni?

2018. február 6.  

A rally jó néhány napja kifejezetten hosszú volt, nemcsak a megtett kilométereket nézve, de azt is, hogy hány órát kellett egyszerre vezetni. Arra számítottunk, hogy ez majd könnyebb lesz, ha már önállóan utazunk, de még ennyi idő után is előfordult, hogy alábecsültük Marokkó nagyságát. 

Amikor dél felé haladtunk, akkor kihagytuk azt a szakaszt, amely Tafraoutebe vezetett, ezért visszafelé mindenképp meg akartuk nézni. Tudtuk, hogy az Anti-Atlasz egyik központja, és a Valley of Vansről is sokat olvastunk már. Ez volt az egyik oka annak, hogy meg akartuk látogatni a helyet!

Kényelmesen odaértünk, viszont ezúttal is sokat kellett vezetnünk, és nem is pihentünk túl sokat útközben.

A Valley of the Vans egy hatalmas nem hivatalos táborhely, ahol a természet nagyszerű lehetőségeket ad a kempingezésre. A fák barátságossá teszik a helyet, a látvány pedig lenyűgöző. 

Mivel nem a főszezonban érkeztünk, így nem volt túl sok overlander a helyszínen, viszont el tudom képzelni, hogy április-május körül igazán pezsgő itt az élet. Nekünk viszont most maradt a hűvös idő, hófödte hegycsúcsokkal a távolban, úgyhogy az Argana Guest House-ban szálltunk meg, ahol megterveztük a következő napi utunkat.

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *