2018. február 6. 

Amikor az előző bejegyzésben a hosszú utak miatt panaszkodtam, fogalmam sem volt arról, hogy mi vár ránk a következő héten. Mielőtt azonban rátérnénk arra, beszéljünk kicsit Tafraoute-ről is. 

Pihenőnapot töltöttünk itt, sétáltunk sokat, illetve benéztünk egy ajándékboltba is, a Maison du Troc-ot, ahol vettünk egy szőnyeget, amire semmi szükségünk nem volt. 

Maison-du-Troc

Az idő nagyon szép volt, és mivel más dolgunk nem igen akadt, ezért úgy döntöttem, hogy kicseréltetem az olajat a Toyotában. Eredetileg úgy terveztem, hogy Zagorában csináltatom meg, ami néhány napi utazásra volt tőlünk, de szabadidőnk révén meggondoltam magam.

Nem hiszem, hogy okosan választottam szervízt, mivel a szerelőnek már az is nehézséget okozott, hogy eltávolítsa az olajszűrőt. Az olajcserét végül a parkolóban csinálta meg, a szervizzel szemben az út másik oldalán. 

Olajcsere

Úgy tűnt, hogy a hely inkább a lakókocsik átalakítására és festésére specializálódott, úgyhogy ha erre jársz, és valamilyen karbantartási munkát akarsz végeztetni lakókocsidon, akkor az R105 észak felé vezető útvonalán találod őket. Biztos nem téveszted majd el, hiszen Tafraoute elég kicsi. 

Kilátás a szobánkból

Ezenkívül néhány tipikusan az overlanding életmódra jellemző munkánk is volt, például végre lehetőségünk adódott kimosni ruháinkat a vendégházban, megtisztítottuk az ablakokat a Toyota belsejében, és néhány dolgot újracsomagoltunk.

Így utólag kicsit úgy érzem, hogy jó lett volna ha alaposabban körülnézünk a túrázási lehetőségek kapcsán. Ezt sajnos most elmulasztottuk, de tudom, hogy visszatérünk még ide. A jövőben mindenképp szerepel majd ez is a listánkon.

Argana Guest House
Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *