Fogmosás sós vízzel – és a teve tagine

2018. február 5. 

Úgy döntöttünk, hogy egy pihenőnap bőven elég volt, így a tetőtéri reggelit követően ismét útnak indultunk. 

Nyugat-Szahara ezen vidékére jól emlékeztünk, hiszen az óceánparti hatalmas sziklákat, na és persze a hajóroncsokat nehezen felejti el az ember. 

Megálltunk, hogy csináljunk néhány képet a sziklákon, de egyébként szerettünk volna egy nagyobb szakaszt megtenni ma, hiszen a következő hetekben csak és kizárólag Marokkóra akartunk koncentrálni. 

Erre a napra egy elég hosszú út volt betervezve, célunk volt, hogy elérjük Tarfaya-t, de mivel nem akartunk éjszaka vezetni, ezért kerestem egy tábort az iOverlander-en, és Camp Bedouin ideális helynek tűnt. 

Az, hogy teljesen egyedül dönthettünk arról, hogy hová megyünk, mikor és hol állunk meg, (na meg hogy hol töltjük az éjszakát) egy hatalmas változás volt a rally gyakran kihívást jelentő napirendjéhez képest. Az új barátaink is eléggé hiányoztak itt… 

Overlanding Nyugat-Szaharában

A Camp Bedouint egy francia család üzemelteti, és jó néhány mérföldre található a főúttól. A tábor egy sós vízű tó mentén fekszik, vagyis a csapvíz is sós – ez igazán érdekessé tette a fogmosást!

A család nem csak a tábor körüli teendőket látja el, de főtt ételt is kínálnak, többek között teve tagine-t (egyfajta pörkölt), amit semmiképp nem akartunk kihagyni. Nagyon finom volt, úgyhogy ha nem vagy vegán, mindenképp próbáld ki!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *